Vi är CarePlatform

Vi är CarePlatform

En solig februaridag träffades vi tre och pratade om något som rör och berör oss alla; vården.

Vi hade alla tre olika ingångsvinklar som vi brann för; patienten, vårdgivaren och samhället.

Hur kan vi göra det lättare för patienten att få adekvat vård i tid?

Hur kan vi underlätta för vårdgivaren att kunna lägga sin tid på det som skapar mest nytta?

Hur kan vi skapa en effektiv resursanvändning inom vården i samhället?

Olika vinklar men gemensam lösning: Tänk om vi kan skapa en säker plattform för digitala vårdkontakter. En plats där vårdpersonal och patienter enkelt och säkert kan träffas över video, chatt, röst eller asynkrona vårdbesök.

En plats där vårdpersonal och patient kan dela dokument på ett säkert sätt och arbeta med gemensamma uppgifter. En plats som t.om i vissa fall automatiskt hämtar digitala vårdbesök genom journalintegration så att rätt tid läggs på aktiviteter som skapar mest värde: samtalet mellan patient och vårdgivaren.

Med det gemensamma målet: Bättre tillgång till rätt vård, på rätt vårdnivå!

Sagt och gjort. Baserat på en digital mötesplattform som används inom b.la psykologin de senaste fem åren och tillsammans med kunskap som IT-leverantör till vården i 25 år tog vi fram CarePlatform. Vi utvecklas ständigt tillsammans med våra kunder och är stolta och tacksamma att vara en del av att tillgängliggöra vården där den behövs.

Jan, Jonas och Tove

Vår filosofi

Vi tror på att den största nyttan skapas tillsammans. Därför vill vi främja samarbete för att hela tiden förbättras och ha den bästa och mest relevanta kommunikationsplattformen för vården. Digitalisering i vården kan ibland upplevas svårgreppad – vi ser det som vår uppgift att avkomplicera saker och hitta nya lösningar.

Vi utgår alltid från kundnytta och tycker det är viktigt med tillit och transparens i relationen med våra kunder, leverantörer, våra samarbetspartners, och även i teamet för oss som arbetar på CarePlatform. Men ska kännas sig stolt över att jobba med oss och det vi kan utföra tillsammans!

 

 • Vi strävar efter ett friskare Sverige genom att tillgängliggöra vården.
 • Vi vill avkomplicera digitalisering och låta vårdpersonal och patienter kommunicera på det sätt som passar bäst i varje situation.
 • Vi tror att samarbete är en avgörande komponent i vår framgång och strävar efter att aktivt söka samarbeten med partners
 • Vi tycker ett livet är för kort för att ha en tråkig vardag. CarePlatform är en plats där vi har roligt tillsammans och är stolta över det vi åstadkommer.

Boka demo

Hos oss får du stöd av vårdkunnig support via mail och telefon av vår partner, TechTrade, som har jobbat med IT för vården i över 25 år.

Kunder tycker till om CarePlatform

 • “Med CarePlatform har vi kunnat ställa om till video snabbt, från ett fåtal per månad till hundratals per dag. Vid pandemins start konverterade vissa mottagningar till 60% videomöten på en vecka.”

  Johan Lindvik
  Johan LindvikIT-chef, Wemind
 • “Klockrent! Vår patientgrupp ställer höga krav på produkten, ofta är det de som inte vill komma in som tycker det är svårt med digitala tjänster. CarePlatform är smidig och lätt att använda.”
  Verksamhetschef
  VerksamhetschefPrimärvårdsbolag, Region Stockholm
 • “Med CarePlatform kan jag smidigt ta uppföljningar med mina patienter utan att de alltid behöver komma in till kliniken. CarePlatform är enkelt att använda och de lyssnar på mina idéer.”

  Ola Benjaminsson
  Ola BenjaminssonLeg. Fysioterapeut

Partners och integrationer

Journalsystem utvecklat för den svenska hälso- och sjukvårdens behov

Molnbaserat journalsystem och tjänster för en uppkopplad vård

Webbaserat, lättanvänt journalsystem fokuserat på företagshälsovård

IT system för digitalisering av privat och offentlig sektor

Sveriges största samlingsplats för legitimerad vård och hälsa

Utvecklar IT-system som gör livet enklare för kunderna

IT-avdelning för privata vårdgivare, skapar tid för vården